duminică, 10 aprilie 2011

Salata de legume spiralate/Spiral Vegetable Salad


Saptamana trecuta o colega de serviciu si-a cumparat un aparat ce tranforma legumele in spirale luuuuungi, dar lungi de tot. E un aparat minune, folosit din cate stiu si de adeptii raw. Il folosesc pentru a transforma legumele in "spaghete" vegetale, pe care le amesteca apoi cu sos si legume tot raw, normal. Ne-am jucat putin cu el si am mai inventat o reteta.
Iaca:

Salata de legume spiralate

Ingrediente: 
  1. un dovlecel
  2. un morcov
  3. o ceapa rosie
  4. un mar
  5. 50 g miez de nuca
  6. o lingurita cu cimbru verde
  7. o legatura ceapa verde
  8. un ardei iute mic
  9. 50 ml ulei de masline
  10. 30 ml otet de vin
  11. sare
  12. piper
Legumele si marul se spala, se curata de coaja si foi si li se taie putin capetele ca sa  poate fi introduse in lacasurile speciale. Se spiraleaza pe rand si se pun intr-un bol, scurtandu-le putin caci sunt foarte lungi. Se adauga uleiul de masline, otetul de vin, sare si piper dupa gust, cimbrul si ardeiul iute tocat marunt. Se presara miezul de nuca crud sau prajit usor in cuptor apoi tocat mare, ceapa verde taiata rondele si se amesteca. Se serveste imediat sau dupa ce a stat la rece zece minute.


Foarte usor, nu-i asa? Si sanatos, daca este sa ne gandim ca totul este crud (asta daca nu prajiti nuca) deci vitaminele si mineralele sunt neatinse iar fibrele actioneaza in favoarea noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu