joi, 24 martie 2011

Bomboane din tarate de psyllium/Candy from psyllium husk

Pentru ca ultima mea postare se referea la taratele de psyllium, am zis ca ar fi pacat sa nu vorbesc tot de ele.
Asa ca...astazi o sa postez reteta unor bomboane din tarate de psyllium, cu mici adaugiri de una-alta.
Tot ce pot sa va spun este ca mie mi-au placut destul de mult, mai ales ca nu am facut cunostinta cu ele (taratele adica) decat acum vreo doua luni, timp in care am consumat maxim 30 de grame. Asta daca nu punem la socoteala reteta de astazi, normal. Cine mananca raw sau vegan stiu sigur ca le va aprecia. Totul a pornit doar din dorinta de a servi ceva dulce, dar care sa fie satios, slab caloric si sanatos in acelasi timp. Asa ca am pus la un loc cateva ingrediente si, cat m-am invartit si sucit, a iesit altceva.
Desi totul a fost facut "la ochi", o sa incerc sa aproximez cantitatile pentru voi. Astfel....



 Bomboane din tarate de psyllium

 Ingrediente:
  • 200 ml lapte dulce de vaca (raw merge cu lapte de migdale sau caju, dupa preferinta),
  • o lingura plina cu cacao degresata, 
  • 15 picaturi de stevia (am incercat si cu zaharina, in lipsa de alt indulcitor), 
  • o lingura cu miere(nu am folosit dar bomboanele mele nu prea erau dulci)
  • 30 g stafide, 
  • 50 g nuca de cocos, 
  • o lingurita cu esenta de migdale (puteti sa nu puneti sau sa ii gasiti un alt inlocuitor), 
  • o lingura cu seminte de in macinate, 
  • jumatate de lingurita cu scortisoara.
Intr-un bol am amestecat taratele de psyllium cu cacaoa, scortisoara, semintele de in si stevia. Laptele l-am incalzit putin (se poate folosi si rece) si l-am turnat peste ingredientele din bol. Am adaugat mierea si esenta de migdale si am amestecat. Amestecul l-am "uitat" pe masa cam vreo 20 de minute fiind ocupata cu altceva. Trecand ora de masa, l-am acoperit si l-am introdus in frigider. L-am lasat pana a doua zi cand am ajuns de la munca. Mi-am udat palmele cu putina apa, am taiat "felii" din amestec, le-am intins putin in causul palmei si am pus cateva stafide. L-am modelat sub forma de bomboana cat am putut eu de bine apoi am trecut-o prin nuca de cocos. Pana sa le fac o fotografie au mai trecut cam vreo 15 minute, timp in care stafidele au inceput sa "traga" lichidul care mai era in compozitia bomboanelor.Am lasat cateva afara peste noapte...s-au uscat putin si s-a intarit usor "invelisul" dar stafidele s-au inmuiat complet).
Ce vedeti in fotografie, cum stau stafidele, nu este nimic aranjat. Am avut un cutit cu zimti si chiar am reusit sa tai bomboana perfect. Asta doar pentru ca eram la cateva minute dupa ce le formasem si inca nu apucasera sa se intareasca. Daca compozitia bomboanelor vi se pare prea moale (daca o lasati pana a doua zi adica), puteti sa adaugati nuca de cocos fara nici o problema. Mai puteti adauga susan, nuci sau migdale sau ce ingredient va mai trece prin cap. Mie mi-au placut asa cum au fost, mai ales ca miroseau a migdale.

  
Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu